Maand langer strippenkaart in Zuid-Holland

De strippenkaart zou 3 februari verdwijnen in de provincie Zuid-Holland, maar die datum wordt in ieder geval een maand uitgesteld. Met dat uitstel geeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur gehoor aan de wens van Tweede Kamerleden. ‘Ze hebben me gevraagd om binnen een maand een reactie te geven op de risico’s en dat zal ik doen’, zei de minister.

 

De Kamer wil binnen een maand een verslag over de risico’s op fraude met de nieuwe ov-chipkaart: tot die tijd moet de oude vertrouwde strippenkaart blijven. De Kamer steunde donderdagnacht een motie van de PvdA om de afschaffing van de strippenkaart een maand uit te stellen. De Kamer vond het onverstandig in Zuid-Holland volledig over te gaan op een kaart die makkelijk te kraken is, zoals deze week bleek. De minister betreurt het uitstel en gaat met de provincie Zuid-Holland en de regio Haaglanden word de tafel zitten. Ze vindt het niet nodig om het invoeren van de chipkaart stop te zetten. Dat die kaart eenvoudig te kraken is, noemt ze ‘een beheersbaar risico: met strippenkaarten wordt ook gefraudeerd en het is duur om er twee systemen op na te houden’. Vervoerder Arriva is ook teleurgesteld in het besluit en zegt te worden opgezadeld met 235 duizend euro aan extra kosten. ‘We vragen ons af, wie dat gaat betalen’, zei een woordvoerder. De verkoop van strippenkaarten was per 17 januari gestopt, omdat de ov-chipkaart vanaf 3 februari het enige geldige vervoersbewijs zou worden.

Lees ook:Vaarwel strippenkaart
Lees ook:Strippenkaart in juli bijna overal van de baan
Lees ook:Strippenkaart in Brabant tot na de zomer
Lees ook:Strippenkaart in Rotterdam vanaf februari waardeloos
Lees ook:Chipkaart vanaf 3 juni in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>