Noordzee en stranden steeds schoner

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Goed nieuws voor strandliefhebbers: de kustlijn van Nederland is één van de schoonste van Europa. Ieder jaar keurt een internationale milieustichting stranden en jachthavens in heel Europa (2011: klik hier). De Nederlandse stranden zijn goed voor 41 Blauwe Vlaggen, net als 69 jachthavens: een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Nederland is daarmee een van de koplopers in Europa van de Blauwe Vlagcampagne. De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk die jaarlijks worden uitgereikt aan schone en veilige stranden en jachthavens. Daar mogen paviljoens de Blauwe Vlag uithangen.

Criteria zijn: toiletten, afvalbakken, een EHBO-post en schoon zwemwater. De Blauwe Vlag geldt voor één jaar: ieder jaar wordt gecontroleerd of stranden en jachthavens nog steeds aan de eisen voldoen. Opvallend afwezig: Terschelling, Vlieland en de stranden van Den Haag tot aan Hoek van Holland. In Nederland reikt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) de vlaggen uit; eerder deed de ANWB dit.

Lees ook:Steeds meer schone stranden in Nederland
Lees ook:Blauwe Vlag uitgereikt aan 183 Nederlandse stranden en jachthavens
Lees ook:Schoonste strand ligt bij het Westland
Lees ook:Zwemmen in de Noordzee: pas op voor muien!
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Noordzee en stranden steeds schoner

  1. Pingback: Schoonste strand ligt bij het Westland | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>