De beste restaurants van Nederland

IMG_20160615_171115Eetgids ‘Lekker’ presenteerde maandag de top-100 van beste restaurants van Nederland 2009 (editie 2012: klik hier). Op nummer één prijkt restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis: het verdringt Beluga in Maastricht naar de derde plaats, dat op haar beurt Oud Sluis vorig jaar van de eerste plaats verdrong. Tweede is De Librije in Zwolle. De gids op tijdschriftformaat heeft onder koks minder prestige dan de Michelingids, maar wordt in een veel hogere oplage verspreid en is populairder onder het grote publiek.

In de nieuwe Lekker top-100 staan zes nieuwelingen: restaurant ‘Fred’ in Rotterdam komt binnen op plaats 67. Nieuw zijn ook ’t Schulpen Hues in Zutphen (73), ’t Raethuys in Wateringen (93), Ca’del Biro in Maastricht (95), Aan de Poel in Amstelveen (96) en Linnen in Oisterwijk (98). In de top-10 staat geen enkel restaurant uit de vier grote steden. La Rive in Amsterdam is de eerste (11), het Rotterdamse Parkheuvel staat op nummer 12. Opvallend is nummer 100: Hof van Sonoy in Emmeloord. Dat restaurant is nog niet eens open; dat gebeurt in december.

Lees ook:Beste restaurants van Nederland 2012
Lees ook:De beste restaurants van Nederland 2011
Lees ook:De beste restaurants van Nederland 2010
Lees ook:Nederland twaalf Michelinsterren rijker
Lees ook:Twee Nederlandse restaurants in wereldtop-50

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De beste restaurants van Nederland

  1. Rian

    Als er een restaurant vermeld staat, weliswaar als laatste maar toch…., dat nog niet geopend is….hoe serieus moet of kun je zo’n lijst dan nog nemen?

      /   Reply  / 
  2. Macky

    Wat is de betrouwbaarheid van een lijst met restaurants waar je lekker kunt eten als een restaurant nog helemaal niet open voor gasten is en de samenstellers van de lijst er nog niet eens gegeten hebben.

      /   Reply  / 
  3. Matthijs

    Het lijkt er een beetje op dat de lijst een beetje te politiek correct is samengesteld. Alle rangen zijn netjes verdeeld over Nederland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>