Twee Nederlandse restaurants in wereldtop-50

In de lijst van 50 beste restaurants ter wereld staan er twee uit Nederland: restaurant Oud-Sluis in het Zeeuwse Sluis van de Zeeuwse chef Sergio Herman klimt tien plaatsen naar nummer 19 in de wereldtop-50. Restaurant De Librije in Zwolle van de Zwolse kok Jonnie en Therèse Boer (zie foto) is nieuw binnengekomen op plaats 37. Beide restaurants hebben drie Michelinsterren en zijn daarmee de enige Nederlandse restaurants met zo’n hoge waardering, het sterrensysteem dat autobandenfabrikant Michelin in 1900 in het leven riep.

De lijst is samengesteld door een internationale jury van 800 culinaire journalisten en chef-koks. De lijst wordt gedomineerd door Westerse restaurants: slechts 8 van de 50 komen niet uit De Verenigde Staten of Europa. Het Spaanse restaurant El Bulli in de buurt van Barcelona moet na vier jaar haar eerste plaats afstaan aan restaurant Noma in Kopenhagen. Klik hier voor de hele top-50.

Lees ook:Michelin sterrenregen over Nederland
Lees ook:Nederland twaalf Michelinsterren rijker
Lees ook:De kreeftweken komen eraan
Lees ook:De Librije en Oud Sluis bij 50 beste restaurants ter wereld
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren 2017 zijn verdeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>