Einde Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen zijn vandaag afgeloten met een ceremonie in het Olympisch Stadion het Vogelnest in Peking. Nadat de vlaggen van de 148 deelnemende landen en alle atleten waren gearriveerd, barstte de sluitingsceremonie los: de vierde massashow van de Chinezen in twee maanden tijd.

Nadat Boris Johnson, de burgemeester van Londen, de paralympische vlag ontving, werd de Olympische vlam gedoofd. Londen organiseert in 2012 de Olympische en de Paralympische Spelen. Nederland haalde 22 medailles: 5 gouden, 10 zilveren en 7 bronzen en eindigde daarmee op de 19e plaats in de medaillespiegel. Vier jaar geleden wonnen de Nederlanders 29 medailles, maar eindigde toen als 27e. Het doel: in de top-25 eindigen, is ditmaal wél gehaald. De medaillewinnaars worden vrijdag 19 september in Nederland ontvangen door de koningin en prinses Margriet. Daarna is er, net als bij de Olympische medaillewinnaars, een feestelijke tocht door het centrum van Den Haag.

Lees ook:Huldiging Paralympische sporters
Lees ook:Paralympische Spelen winnen aan populariteit
Lees ook:Paralympische Spelen geopend
Lees ook:TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio
Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>