Huldiging Paralympische sporters

Het Paralympisch team keert maandag 10 september terug in eigen land. Ze komen aan op Rotterdam The Hague Airport en worden daar ontvangen door familieleden en genodigden. Dinsdag 11 september is de officiële huldiging van de medaillewinnaars in de grote kerk in Den Haag door premier Mark Rutte en minister van Sport Edith Schippers. De huldiging kan niet in de Ridderzaal plaatsvinden, omdat de zaal vanwege  Prinsjesdag over een week niet beschikbaar is. De NOS zendt dinsdag vanaf 19.00 uur een verslag van de huldiging uit op Nederland 1.

 

Nederland heeft tijdens de Paralympische Spelen in Londen 39 medailles behaald: tien keer goud, tien keer zilver en negentien keer brons. Voor de start van de Spelen sprak chef de mission André Cats de wens uit één medaille meer te pakken dan vier jaar geleden in Peking. Toen eindigde Oranje met 22 plakken op de 19e plaats van de medaillespiegel; dit keer eindigde Nederland op de tiende plek. Cats: ‘we hebben aangetoond dat we op de goede weg zijn.’ De 14e editie van de Paralympische Spelen waren niet alleen voor Oranje, maar ook voor de organisatoren in Londen een groot succes.

Lees ook:Einde Paralympische Spelen
Lees ook:Huldiging paralympiërs woensdag 21 september in Den Haag
Lees ook:TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio
Lees ook:Paralympische Spelen winnen aan populariteit
Lees ook:Huldiging olympische sporters maandag in Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>