Open Art Fair in de Jaarbeurs

In de Jaarbeurs wordt dinsdagavond 9 september 2008 de 1e Open Art Fair geopend door Utrechtenaar Herman van Veen: ook zijn werk staat op de beurs (editie 2011: klik hier). ‘Hedendaagse kunst voor alle liefhebbers’ is de ondertitel van de kunstbeurs. Organisator Erik Hermida mikt op een breed publiek: ‘De Open Art Fair is niet alleen voor kunstkenners zoals andere beurzen, maar ook voor kunstliefhebbers.’ Volgens Hermida is ‘zo’n half miljoen mensen geïnteresseerd in kunst, leest de Volkskrant en de NRC, bezoekt musea en gaat naar concerten. Voor hen is Open Art Fair bedoeld. Dit publiek is het stadium van de poster en de Ikea-foto voorbij.’ Met 92 galeries, waarvan 12 uit het buitenland, wil de nieuwe Open Art Fair een stevige plek zien te krijgen in de Nederlandse kunstwereld.

Ongeveer een kwart van de deelnemers heeft niet eerder deelgenomen aan een beurs. Veel galeries lukt het niet om een plek op gevestigde kunstbeurzen te veroveren, maar er is wel veel behoefte aan zo’n podium. Hermida: ‘Er is een groot gat en ik ben erin gesprongen.’ Eén van de galeriehouders, Mark Peet Visser van Galerie MPV in Heusden: ‘In Nederland is de mogelijkheid om deel te nemen aan een kunstbeurs met landelijke uitstraling beperkt. Wij zullen hier zeker acte de présence geven.’ Er komt een Erepaviljoen met werk van Gerti Bierenbroodspot, Henk Helmantel, Ans Markus, Evert Thielen en Kees Verkade. Er worden verschillende rondleidingen georganiseerd en lezingen over schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. De beurs is te bezoeken dinsdag 9 september van 18.00 tot 22.00 uur en woensdag 10 tot en met zondag 14 september van 11.00 tot 19.00 uur. Tickets kosten € 10,=, online € 8,50; 65plus en CJP € 7,50, online  € 6,=.

 

 

Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage
Lees ook:Open Art Fair in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Affordable Art Fair 2010
Lees ook:FIRST ART FAIR in Passanger Terminal Amsterdam
Lees ook:Unseen Photo Fair & Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>