Vlootdag Harlingen 2015

IMG_20160604_175031Zaterdag 11 april staat het centrum van Harlingen voor de 24e keer in het teken van de Vlootdag Harlingen: de feestelijke opening van het zeilseizoen voor de charterschepen (2016: klik hier). De hele dag staat de Friese havenstad in het teken van de bruine vloot. Wat in 1992 begon als bescheiden feestje, groeide uit tot een jaarlijks familie-evenement. Van 11.00 tot 17.30 uur zijn er bij het Havenplein en de Zuiderhaven activiteiten, met zeilschepen, een nautische markt, lekker eten en shantykoren.

Aan beide kanten van de havens liggen klippers, schoeners en tjalken klaar om mensen aan boord te nemen en een van de schepen vaart een stukje het wad op. Om 10.00 uur beginnen in de Zuiderhaven de zesde Harlinger kampioenschappen Sloeproeien. Het parcours van ongeveer 15 kilometer loopt via de Waddenzee en de finish is bij de SAS Brug in Harlingen.  Op de Zuiderhaven is voor de kleine kinderen een gratis toegankelijke kinderboot met piraten, kleuren, limonade en meer.

Lees ook:Zaterdag 9 april: 25e Vlootdag Harlingen
Lees ook:Zaterdag 8 april: 26e Vlootdag Harlingen
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2014
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>