Zaterdag 8 april: 26e Vlootdag Harlingen

Zaterdag 8 april bruist het in Harlingen vanwege de 26e editie van de jaarlijkse Vlootdag: de feestelijke opening van het zeilseizoen voor de bruine vloot. Wat in 1992 begon als bescheiden feestje, groeide uit tot een jaarlijks familie-evenement. Van 11.00 tot 17.00 uur is de Zuiderhaven het decor van uiteenlopende activiteiten, met zeilschepen, een nautische markt, een kinderplein, lekker eten en muziek van shantykoren.

Aan beide kanten van de havens liggen klippers, schoeners en tjalken klaar om mensen aan boord te nemen en een van de schepen vaart een stukje het wad op. Om 12.00 uur beginnen in de Willemshaven de negende Harlinger Kampioenschappen  Sloeproeien. Het parcours loopt door binnen- en buitenhavens van Harlingen en een stukje het wad op.

Lees ook:Zaterdag 9 april: 25e Vlootdag Harlingen
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2014
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2015
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2012
Lees ook:Friese Havendagen Harlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>