Vlootdag Harlingen 2014

Zaterdag 12 april staat het centrum van Harlingen voor de 23e keer in het teken van de Vlootdag Harlingen: de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot (2015: klik hier). Wat in 1992 begon als bescheiden, maar gezellig feestje, groeide uit tot een belangrijk jaarlijks evenement voor de hele familie. Van 11.00 tot 17.30 uur zijn er rond het Havenplein en aan de Zuiderhaven allerlei activiteiten, met zeilschepen, een nautische markt, lekker eten en shantykoren.

Aan beide kanten van de havens liggen klippers, schoeners en tjalken klaar om mensen aan boord te nemen en een van de schepen vaart een stukje het wad op. Om 10.00 uur beginnen in de Zuiderhaven de Harlinger kampioenschappen Sloeproeien. Het parcours van ongeveer 15 kilometer loopt via de Waddenzee en de finish is bij de SAS Brug in Harlingen.  Tijdens de Vlootdag kan het publiek gratis parkeren. Voor kinderen is er een springkussen en een ballenbak op de Zuiderhaven.

Lees ook:Zaterdag 9 april: 25e Vlootdag Harlingen
Lees ook:Zaterdag 8 april: 26e Vlootdag Harlingen
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2015
Lees ook:Vlootdag Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vlootdag Harlingen 2014

 1. Frouke Fischer

  De aangekondigde Vlootdag Harlingen wordt gehouden op zaterdag 11 april ( in plaats van 12 april zoals vermeld op de site)

  is het mogelijk mijn arrangementen bij u aan te melden?

  Met vriendelijke groet
  Frouke Fischer
  Zonnewind Zeilreizen
  http://www.zonnewind.nl

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Het betreft een bericht van VORIG jaar, zoals onder de titel te lezen is. Toen viel de dag op 12 april. Over de komende editie volgt t.z.t. een nieuw bericht. Wat voor arrangementen wilt u aanbieden?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>