Vannacht viel in Zeeland net zoveel regen als normaal in de hele maand juli

Afgelopen nacht is er in de provincie Zeeland extreem veel regen gevallen: net zoveel als gemiddeld in de hele maand juli. In Vlissingen viel sinds middernacht 80 milliliter water, acht volle emmers per vierkante meter. Normaal valt in de provincie Zeeland in juli 65 tot 80 milliliter regen.

De zwaarste regen- en onweersbuien trokken maandagochtend over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, Noord-Holland, Flevoland en het IJsselmeer. Woensdag zit ons land tussen twee storingen in, donderdag en vrijdag is het opnieuw wisselvallig, maar na het weekend lijkt de zomer terug te komen.

 

Lees ook:KNMI: code geel, hoosbuien en zwaar onweer
Lees ook:Veel regen en zware windstoten in kustprovincies
Lees ook:Veel neerslag en windstoten in westen: code geel
Lees ook:Code geel op maandag: zware windstoten kunnen carnavalsoptochten verstoren
Lees ook:Provincietour koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>