Verkeer kan maandag veel hinder van regenbuien ondervinden

Met name maandag worden veel regenbuien verwacht, vooral in het zuiden en oosten van het land. het verkeer kan er veel hinder van ondervinden, waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID). Maandag schuift de kern va neen lagedrukgebied over Nederland.

De depressie schuift naar verwachting traag over het land en kan daardoor voor veel regen zorgen: in het oosten kan meer dan 30 milliliter vallen. De regen kan leiden tot slecht zicht voor automobilisten. Het VID geeft het advies om voldoende afstand te houden en de snelheid aan te passen als er een plas water naar beneden komt. De scholen in het hele land hebben vakantie, dus er zal niet zo veel verkeer op de weg zijn, maar door het slechte weer kunnen toch files ontstaan.

Lees ook:Wegen in hele land glad door sneeuw
Lees ook:KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen
Lees ook:Extreme gladheid: honderden ongelukken op de weg
Lees ook:Extreem veel water in Kop Noord-Holland gevallen
Lees ook:Dooi zorgt voor vallende ijspegels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>