KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen

Dinsdagmiddag gaat het flink plenzen: het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Code geel houdt in: weer alert, er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Een gebied van regen en onweersbuien breidt zich vanuit het zuiden naar het noorden uit. Vooral in het midden en noorden van het land kan veel regen vallen: meer dan 30 mm.

Tot circa 19.00 uur is er kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Het verkeer en evenementen in de buitenlucht kunnen er last van hebben. Het KNMI raadt iedereen aan open water te mijden, niet onder bomen te schuilen en weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden. Morgen is het op de meeste dagen droog, maar donderdag volgen opnieuw plensbuien.

Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:Zondagavond code geel: kans op zware regen- en onweersbuien
Lees ook:Veel regen en zware windstoten in kustprovincies
Lees ook:Herfststorm op komst – zondag aan de kust zuidwesterstorm
Lees ook:Zware onweersbuien Noord-Brabant en Limburg: code oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>