Extreme gladheid: honderden ongelukken op de weg

Extreme gladheid heeft geleid tot honderden ongelukken op de weg. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). ‘Hoef je niet de weg op, doe het dan ook niet! We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen’, twittert de VID. Het verkeer moet zaterdag de hele dag rekening houden met ijzel. Het KNMI heeft voor het hele land code oranje afgegeven.

Op veel plekken viel vrijdagavond sneeuw; daarop volgde ijzel. De gladheid verdwijnt in het westen aan het eind van de ochtend: rond 10.00 uur was het in Noord- en Zuid-Holland aan de kust aan het dooien. Volgens de ANWB zijn doorgaande wegen in de westelijke kustprovincies ‘weer redelijk te doen’, maar in het oosten van het land is de situatie ‘een stuk slechter’. De dooigrens schuift langzaam op naar het oosten en zuidoosten: daar kan het tot in de avond glad zijn.

Op verschillende trajecten rijden geen of minder treinen door rijp aan bovenleidingen of sein- en wisselstoringen.  Het tramverkeer in Rotterdam heeft veel last van ijzel, met vertragingen tot gevolg. Schiphol raadt reizigers aan hun vluchtgegevens te controleren voor ze naar het vliegveld komen: vluchten kunnen zijn vertraagd of geannuleerd.

Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Glad in noorden en oosten
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Kans op gladheid in hele land
Lees ook:Zondagavond tot en met ochtendspits maandag grote kans op gladheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>