Amsterdam: bierfiets mag blijven

De bierfiets mag blijven in de binnenstad van Amsterdam. De rechter vindt dat de stad met betere redenen moet komen om de bierfiets te weren. De rijdende bar is een geliefde attractie voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeestjes, maar een bron van ergernis voor bewoners van het centrum. Daarom besloot het stadsbestuur de bierfiets per 1 januari in het centrum te verbieden.

Ook vindt de rechter dat de gemeente ook zorgvuldiger moet kijken naar de gevolgen van een verbod. Als de hele binnenstad verboden gebied wordt voor de rijdende bar, kunnen bierfietsen die daar staan gestald niet naar delen van de stad waar geen verbod geldt. Dat houdt in dat exploitanten hun bedrijf dreigen te verliezen. De Amsterdamse burgemeester gaat de uitspraak van de rechter bestuderen, aldus zijn woordvoerder.

Lees ook:Amsterdam wil bierfiets per 1 november weren uit de binnenstad
Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Roken, waar mag het nou eigenlijk wel?
Lees ook:Nederlandse motorclub Satudarah verboden in Duitsland
Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam: bierfiets mag blijven

  1. Frank

    De bierfiets moet alleen op de Wallen toegestaan zijn. De daar aanwezige psychologische begeleiders zullen er wel voor zorgen, dat de overlast tot een minimum beperkt zal blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>