Amsterdam wil bierfiets per 1 november weren uit de binnenstad

De Amsterdamse bierfiets is populair bij bepaalde toeristen, maar bewoners en ondernemers in de binnenstad gruwelen van de bierdrinkende en joelende groepen die vaak voor oponthoud van het verkeer zorgen. Vanaf 1 november moeten de bierfietsen definitief uit het centrum zijn verdwenen. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

Tot die tijd hebben verhuurders de tijd om een stalling buiten het verboden gebied te zoeken. Eigenlijk wilde Van der Laan de bierfiets al 1 januari niet meer in de binnen stad zien, maar de voorzieningenrechter kwam tussenbeide, omdat de gemeente te weinig rekening had gehouden met de gevolgen van het verbod voor de exploitanten. Nu de exploitanten de tijd hebben een andere stalling te zoeken, kan het verbod  volgens de burgemeester op 1 november ingaan.

 

Lees ook:Amsterdam: bierfiets mag blijven
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek
Lees ook:The Sand Amsterdam moet dicht na schietpartij
Lees ook:Herdenking vluchtelingen op de Nieuwmarkt gaat niet door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>