Berging ontspoorde trein Dalfsen sneller dan gepland

De trein die dinsdagochtend in het Overijsselse Dalfsen ontspoorde, wordt op dit moment door ProRail geborgen. De spoorbeheerder hoopt de operatie vandaag nog af te ronden. Waarschijnlijk rijden na het weekend weer treinen op het traject Zwolle-Emmen. De vierdelige trein van Arriva botste was op weg naar Emmen en botste in Dalfsen met een hoogwerker die het spoor overstak bij een bewaakte spoorwegovergang.

De trein kantelde en ontspoorde en kwam op zijn zijkant in het weiland naast het spoor terecht. De treinmachinist kwam om het leven en tien passagiers raakten gewond. De kraanmachinist is aangehouden en wordt verdacht van dood door schuld.

Lees ook:Dubbel ongeval op spoor Breda-Tilburg
Lees ook:Trein ontspoord na aanrijding in Teuge – treinverkeer gestremd
Lees ook:Nog steeds geen treinen tussen Deventer en Apeldoorn door ongeluk bij Teuge
Lees ook:Twee doden bij oldtimerrally Olst
Lees ook:Man komt om bij redden suïcidale vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>