Nieuw stukje A4 tussen Delft en Schiedam na 63 jaar een feit

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Na 63 jaar discussie ligt het nieuwe deel van de A4 er tussen Delft en Schiedam. Vrijdagavond 18 december gaat het 7 kilometer lange stukje snelweg open voor het verkeer van Schiedam naar Delft, in de nacht van zondag op maandag gaat de tegenovergestelde richting ook open. Afgelopen zaterdag was het nieuwe stuk snelweg al even open voor fietsers en voetgangers.

Het nieuwe stukje A4 moet de overbelaste snelwegen in de regio (vooral de A13) ontlasten. Over de aanleg ervan is 63 jaar beleid gemaakt door gemeenten, provincie en Rijk, gediscussieerd en geprocedeerd door tegenstanders. Een deel van de weg is verdiept aangelegd, omdat het pal langs het natuurgebied Midden-Delfland loopt. Op het laatste moment dreigde het hoogheemraadschap roet in het eten te gooien: door de verdiepte aanleg zou de grondwaterspiegel te ver dalen. Water onder de snelweg moet worden weggepompt. Daardoor zou de grond kunnen verdrogen, het veen inklinken en de huizen in de buurt verzakken. Door zogenoemde retourbemaling wordt het water terug de grond in gepompt en droogt de grond niet uit.

Lees ook:Groen licht voor doortrekken A4
Lees ook:Al halve eeuw gesteggel over verlenging A4
Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel
Lees ook:Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld
Lees ook:Omstreden rijksweg A16 Rotterdam komt er

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>