Omstreden rijksweg A16 Rotterdam komt er

De aanleg van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam mag doorgaan. De Raad van State heeft 18 ingediende beroepen ertegen verworpen. In totaal waren er zo’n 1300 bezwaren van omwonenden en natuurorganisaties binnengekomen. Omwonenden zijn bang voor geluidshinder en luchtverontreiniging.

Het nieuwe stuk rijksweg wordt 11 kilometer lang en moet komen tussen luchthaven Rotterdam Airport en knooppunt Terbregseplein. De verbinding moet een eind maken aan files op de A13 en A20 en op lokale wegen tot een betere doorstroming leiden. De aanleg begin in 2019 en moet in 2024 klaar zijn.

Lees ook:Grootste wegenproject in Nederland van start
Lees ook:Opening Twente Airport – donderdag 30 maart
Lees ook:Lelystad Airport mag uitbreiden
Lees ook:A20 bij Rotterdam weeklang dicht
Lees ook:Den Haag boort nieuwe tunnel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>