Zoutzuur-alarm op A73 in Limburg

Op de A73 bij Sint Odiliënberg in Limburg is groot alarm geslagen vanwege lekkage van zoutzuur uit een tankwagen. De vrachtwagen, gevuld met de gevaarlijke stof, werd van achteren aangereden. Achter de tankwagen staat een onbekend aantal vrachtwagens en personenauto’s vast. Er komt veel rook vrij. In de omgeving is het luchtalarm afgegaan, meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Vanwege de harde wind is het incident opgeschaald naar GRIP 3. Dat houdt in gevaar voor de bevolking in de regio.

Inwoners van de wijk Merum in Roermond wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. De A73 is in beide richtingen gesloten. Ook het treinverkeer tussen Roermond en Sittard is stilgelegd. Rond 12.30 uur sloegen de hulpdiensten groot alarm. Een traumahelikopter, 17 brandweerwagens, een blusvoertuig en twee SIGMA-teams (voor snel inzetbare medische assistentie) zijn opgeroepen. De politie roept omstanders op uit de rook te blijven. Rijkswaterstaat roept automobilisten op in hun auto te blijven en de interne luchtcirculatie aan te zetten. De brandweer werkt aan een plan om de automobilisten te evacueren, zei een woordvoerder. Details over mogelijke slachtoffers zijn er nog niet.

Lees ook:Gifgasalarm in Friesland
Lees ook:Groot alarm door megabrand chemisch bedrijf Moerdijk
Lees ook:Auto botst op praalwagen tijdens carnavalsoptocht Ter Apel
Lees ook:Twee doden bij oldtimerrally Olst
Lees ook:Centrum Roermond afgesloten vanwege asbestalarm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>