Auto botst op praalwagen tijdens carnavalsoptocht Ter Apel

In het Groningse Ter Apel is zaterdag rond 16.00 uur een auto op een praalwagen gebotst, die deelnam aan de carnavalsoptocht. De auto raakte de wagen en schoot door in het publiek. Daarbij is één dode gevallen en zijn er vijf mensen gewond geraakt. De politie vermoedt dat de bestuurder onwel is geworden.

Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter zijn uitgerukt. De hulpdiensten hebben het ongeluk opgeschaald naar het GRIP-1 niveau, om de hulpdiensten goed te coördineren. Vanwege het 50-jarige carnavalsjubileum in Ter Apel was het erg druk in het dorp. Aan de optocht deden 73 praalwagens en 1.500 tot 2.000 deelnemers mee, onder wie muziekcorpsen en dweilorkesten.

Lees ook:Zoutzuur-alarm op A73 in Limburg
Lees ook:Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht na reeks ongelukken
Lees ook:Opnieuw auto’s beschoten bij Rotterdam
Lees ook:Deel perron station Tilburg stort in: één zwaar gewonde
Lees ook:Twee doden bij oldtimerrally Olst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>