Amsterdam stijgt 26 plaatsen op Top100 wereldsteden

downloadAmsterdam doet het goed. Op de City RepTrak® van het Reputation Institute stijgt onze hoofdstad 26 plaatsen naar nummer 15 en staat daarmee één plaats hoger dan Parijs. Bij het onderzoek wordt gekeken naar economische omstandigheden, omgeving en veiligheid. Op 1 tot en met 5 staan Wenen, München, Sydney, Florence en Venetië, laatste is de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Of Amsterdam imagoschade heeft opgelopen door de recente sterfgevallen door witte heroïne, is in dit onderzoek nog niet meegenomen. Overigens streeft Amsterdam de Franse hoofdstad nog op een ander punt voorbij: hotelovernachtingen zijn er met gemiddeld 97 euro per nacht een stuk duurder dan in Parijs (70 euro) en kosten ook veel meer dan in Duitse en Belgische steden. New York is de duurste hotelstad (bijna 200 euro). Het goedkoopst zijn de Albanese hoofdstad Tirana en de Bulgaarse hoofdstad Sofia (minder dan 30 euro). Rotterdam staat met gemiddeld 49 euro op nummer 109, in Den Haag kost een kamer gemiddeld 54 euro en Delft heeft de goedkoopste kamers (51 euro).

Lees ook:Hulst overspoeld door Belgische ‘pillentoeristen’
Lees ook:Woekerprijzen hotelkamers Amsterdam rond 30 april
Lees ook:Parkeergarages binnen vier jaar ruim kwart duurder
Lees ook:Amsterdam opnieuw 25e duurste stad
Lees ook:Entree pretparken fors duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>