Hulst overspoeld door Belgische ‘pillentoeristen’

De Zeeuwse stadje Hulst wordt vandaag overspoeld door honderden Belgen die massaal geneesmiddelen komen inslaan, die in eigen land een stuk duurder zijn. Met acht bussen zijn er zo’n 400 Belgen naar het vestingstadje in Zeeuws-Vlaanderen gekomen. De actie is georganiseerd door een Vlaamse huisarts, als protest tegen de hoge medicijnprijzen in België.

Sommige medicijnen zijn er veel duurder dan in ons land. Een doosje paracetamol kost hier amper 1 euro, terwijl onze zuiderburen er al gauw 6 euro voor moeten neertellen. Maagzuurremmers kosten hier 3 euro, in België 42, anti-psychotica kosten hier 11 euro, in België 152 euro. Omgekeerd betalen de Belgen beduidend minder ziektekostenpremie dan de Nederlanders.

Lees ook:Amsterdam stijgt 26 plaatsen op Top100 wereldsteden
Lees ook:Parkeergarages binnen vier jaar ruim kwart duurder
Lees ook:Metrolijn fors duurder: wethouder stapt op
Lees ook:WK Veldrijden in Hoogerheide
Lees ook:Postzegels worden alweer fors duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>