Entree pretparken fors duurder

De pretparken hebben hun entreeprijzen fors verhoogd. Wie dit seizoen naar binnen wil, moet dieper in de buidel tasten dan vorig jaar (2013: klik hier). Nou is een dagje uit in een pretpark al jaren niet goedkoop, maar over de grens zijn de kaartjes vaak nog een stuk duurder. Als je daarbij consumpties optelt, loopt zo’n dagje voor een gemiddeld gezin behoorlijk in de papieren, De Efteling spant de kroon en vraagt maar liefst € 32,=.

 

Dat is drie euro meer dan vorig jaar. In de zomer komt daar nog eens een euro bovenop. ‘Wie weet gaan we met de nieuwe bedragen wel een brug te ver’, geeft de Efteling toe in het AD: ‘Het is waar, onze toegangsprijzen zijn niet laag. Wij kunnen ons goed voorstellen dat sommigen het erg veel geld vinden.’ Volgens het attractiepark eisen grote investeringen hun tol. Zo gaat begin april de magische stad ‘Ravelijn’ open, inclusief een openluchttheater met ruimte voor duizend toeschouwers: dat  kostte bij elkaar een slordige 30 miljoen euro. Ook andere pretparken vragen meer entree. Walibi vraagt € 30,50 in plaats van € 29,00, de Koningin Julianatoren in Apeldoorn € 19,95 (was € 18,25), avonturenpark Hellendoorn € 20,50 (was 19,75) en Drievliet € 19,75 (was € 19,=). Alleen het Dolfinarium in Harderwijk is volgens de berichten in de media niet duurder geworden.

Lees ook:Pretparken verbieden roken in lange wachtrijen
Lees ook:Efteling beste pretpark in de Benelux
Lees ook:Het gaat een dure zomer worden
Lees ook:Metrolijn fors duurder: wethouder stapt op
Lees ook:Winter Efteling opent haar deuren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Entree pretparken fors duurder

  1. Gerard

    Hopelijk blijven de mensen weg,en worden ze met hun neus op de fijten gedrukt dat dit niet kan Belachelijk.

      /   Reply  / 
  2. Gerard

    Hopelijk blijven de mensen weg dit is niet neer te betaalen voor een normaale mens.Belachelijk.

      /   Reply  / 
  3. Hans

    Dat is omgerekend meer dan 70 gulden per persoon……
    Duur voor een gezin.

      /   Reply  / 
  4. esther

    het is schandalig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>