Monumentaal seinhuis Roosendaal wordt in zijn geheel verplaatst

boei[1]Het monumentale Seinhuis B in Roosendaal wordt vandaag in zijn geheel in één keer verplaatst. Rond het middaguur wordt de 240 ton wegende kolos anderhalve kilometer verhuisd. Een platte wagen met veel wielen verzet het seinhuis met een snelheid van circa vijf kilometer per uur naar de nieuwe locatie, naast de monumentale Locloods aan de Bosstraat. Donderdag moet het seinhuis daar aankomen. Het seinhuis is belangrijk historisch erfgoed van de spoorgeschiedenis van Roosendaal. Omdat het nu tussen de sporen staat, kan niemand het van binnen bekijken.

Het publiek kan de spectaculaire verplaatsing volgen van een speciale kijkplek op de Bosstraat. De beelden zijn ook te volgen op de webcam op de website van ProRail, nu nog eigenaar van het gebouw. Later wordt het overgedragen aan BOEi, de nationale maatschappij voor behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed. Woensdag en donderdag is de locloods open voor het publiek van 11.30 tot 16.30 uur; er zijn rondleidingen en er is een expositie te zien.

Lees ook:Prinses Beatrix opent ARTZUID 2015 IN Amsterdam
Lees ook:Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei
Lees ook:‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ – pop-up stores in Noord-Holland
Lees ook:Draai van de Kaai in Roosendaal
Lees ook:De Tuin de Lusten in Dalfsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>