‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ – pop-up stores in Noord-Holland

De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ start officieel tijdens het Werelderfgoedweekend (14 en 15 juni). De aftrap vond plaats op het Centraal Station van Amsterdam. In een speciale pop-up store kon iedereen op unieke wijze kennismaken met het moois dat de Werelderfgoederen te bieden hebben. Bezoekers die de erfgoederen een warm hart toedragen krijgen een uniek reverspeldje. De nieuwe wethouders Cultuur in Noord-Holland ontvangen ook allemaal een speldje waarmee zij hun verbondenheid met het werelderfgoed kunnen uitdragen.

In Nederland zijn er negen gebieden met monumentale waarde aangewezen als UNESCO werelderfgoed; vier van deze plekken zijn in de provincie Noord-Holland. De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ is een initiatief van de Provincie Noord-Holland en wordt door tientallen erfgoedorganisaties ondersteund. De campagne laat bewoners en bezoekers van Noord-Holland kennis maken met de vier UNESCO werelderfgoederen en het samenhangende verhaal. Gedeputeerde Elvira Sweet: ‘De provincie Noord-Holland heeft een hele hoge dichtheid aan bijzonder cultureel erfgoed, bij bijna iedere bewoner ligt het erfgoed in zijn of haar achtertuin. Hier willen we de bewoners en bezoekers van Noord-Holland meer bewust van maken.’

De komende weken staan op vijf verschillende plaatsen in Noord-Holland speciale pop-up stores:

14 juni: Amsterdam, hoofdingang Centraal Station (10-17 uur)

15 juni: Alkmaar Kaeskoppenstad, Langestraat nabij oude Stadhuis (12-17 uur)
20 juni TESO boot naar Texel (10-17 uur)
21 juni Amsterdam Open Tuinendag, Museum Geelvinck Hinlopen (10-17 uur)
28 juni Hilversum, Boekhandel Voorhoeve (10-17 uur)

In de pop-up store kan niets worden gekocht, maar bezoekers kunnen wel een cadeau ophalen. Er worden 6200 prijzen weggegeven, waaronder twee vakanties van Landal Greenparks voor zes personen en een diner in sterrenrestaurant Bij Jef op Texel. De Provincie Noord-Holland is zelf siteholder van de Stelling van Amsterdam. Naast beheer en behoud wil de provincie cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een breed publiek. Beheer, behoud én toegankelijkheid is een speerpunt binnen het cultuur- en landschapsbeleid van de Provincie Noord-Holland.

 

Lees ook:Westkust Texel krijgt monumentenstatus
Lees ook:Nieuwe Hollandse Waterlinie op weg naar Werelderfgoedstatus
Lees ook:Steunbetuiging Unesco-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Waddenzee nu officieel Werelderfgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>