Westrandweg Run op nieuwste stuk asfalt van Nederland

Zaterdag 24 november 2012 kunnen hardlopers voor één keer terecht op het nieuwste asfalt van Nederland: op de Westrandweg in Amsterdam, een deel van de gloednieuwe A5. In december gaat de snelweg gedeeltelijk voor het verkeer open: tussen knooppunt Raasdorp en de aansluiting Luvernes. Op dit stuk asfalt wordt de Westrandweg Run georganiseerd door dagblad de Telegraaf, met haar hoofdkantoor op een steenworp afstand, in samenwerking met Rijkswaterstaat. Er zijn drie afstanden: 10 kilometer, de halve marathon en de zogenaamde ‘FunRun’ van 10 kilometer in de avond.

Om 12.00 uur gaan de terreinen open voor de deelnemers: op de Basisweg, voor de deur van de telegraaf media groep. De finish is 350 meter verderop, op het drukkerij terrein van De Telegraaf. Het terrein biedt allerlei voorzieningen voor deelnemers en entertainment en ligt ongeveer 5 minuten lopen van NS-station Sloterdijk vandaan. Om 14.30 uur begint de 10 kilometer voor wedstrijdlopers, om 16.00 uur de halve marathon en om 20.15 uur de FunRun. Om 21.45 uur wordt de laatste deelnemer op de finishlocatie onthaald, om 23.30 uur eindigt de afterparty. Rijkswaterstaat zorgt met de Tweede Coentunnel en de Westrandweg voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere aansluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De Tweede Coentunnel en het laatste deel van de Westrandweg zijn in 2013 klaar. Daarna wordt het bestaande Coentunneltracé gerenoveerd. In 2014 moet het volledige tracé klaar zijn.

Lees ook:Telegraaf – Halve Marathon op de snelweg Amsterdam
Lees ook:Dubbele Coentunnel geopend
Lees ook:Veel werkzaamheden aan snelwegen starten dit Hemelvaartsweekend
Lees ook:Tweede Coentunnel krijgt het groene licht
Lees ook:Amsterdam door files slecht bereikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>