Veel werkzaamheden aan snelwegen starten dit Hemelvaartsweekend

Vlak voor het lange Hemelvaartsweekend starten veel grootschalige wegwerkzaamheden in het hele land. Nu de het weer is opgeknapt, kan Rijkswaterstaat aan de slag. Weggebruikers kunnen overlast ondervinden. Zo is de A27 gedeeltelijk gesloten, want de Merwedebrug krijgt een broodnodige onderhoudsbeurt. Van dinsdagavond 7 mei tot en met maandagochtend 13 mei is er geen verkeer mogelijk vanuit Breda naar het noorden tussen het knooppunt Hooipolder en Gorinchem. De snelweg vanuit Utrecht richting Brabant is wel open. Rijkswaterstaat pakt het wegdek van de A27 aan tussen Gorinchem en het knooppunt Everdingen: in het Hemelvaartsweekend is de rijbaan dicht tussen Hooipolder en Everdingen.

Rijkswaterstaat adviseert het verkeer vanuit Breda en de rest van West-Brabant om te rijden via Rotterdam over de A16, automobilisten richting Utrecht via Den Bosch over de A59 en A2. De snelweg vanuit Utrecht richting Brabant is wel open. Files zijn onvermijdelijk: die worden vooral verwacht als veel vakantiegangers terugkeren vanuit het  zuiden. Van woensdag 8 tot en met maandag 13 mei is er ernstige verkeershinder te verwachten op de Ring A10 rond Amsterdam:voor de Tweede Coentunnel en de volledige Westrandweg (A5) open kan gaan, moet de bestaande Coentunnel dicht voor de aanleg van tijdelijke en nieuwe aansluitende wegen. Het verkeer moet omrijden via de Zeebuergertunnel (route A10-Noord, A10-Oost en A10-Zuid) en rekening houden met een langere reistijd.

Lees ook:Opnieuw grote verkeershinder op A1 tussen Diemen en Muiderberg
Lees ook:Afsluiting A1 bij Amsterdam wegens wegwerkzaamheden
Lees ook:Dubbele Coentunnel geopend
Lees ook:Amsterdam door files slecht bereikbaar
Lees ook:Nieuwe verkeerssituatie A2 bij knooppunt Holendrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>