European Superpull 2012 in Sportpaleis Ahoy

Zaterdag 25 februari 2012 is Sportpaleis Ahoy Rotterdam het domein van de 34e editie van het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling: de European Superpull (2014: klik hier). Met vuurwerk, lasershows en een gegarandeerd uitstekend zicht op de wedstrijdbaan vanaf alle tribuneplaatsen maakt Ahoy er altijd een vlammend evenement van. Ook hangen er mega videoschermen waarop de machines en pullers tijdens hun race close-up te zien zijn. In het rennerskwartier in de nabijgelegen hal zijn wedstrijdmachines en showtrucks gratis te bewonderen en er is een Horecaplein. 

Het PK geweld vindt in twee sessies plaats, die beginnen om 12.00 uur en 19.00 uur (deuren open om 11.00 en 18.00 uur). Dit jaar wordt er een extra klasse toegevoegd: de spectaculaire supersport 4,5 ton. Daarnaast kunnen door een andere selectieprocedure tractoren uit een groot aantal Europese landen aan de start verschijnen. Bij superpull proberen tractoren om beurten zo ver mogelijk vooruit te komen. Om het moeilijker te maken, wordt er een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Hoe verder de tractor komt, hoe meer weerstand de sleepwagen biedt. Tractoren worden ingedeeld in gewichtsklassen, maar naast gewicht spelen vermogen, versnellingen, soorten banden en gewichtsverdeling een rol.

Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:European Superpull 2010 in de Ahoy
Lees ook:EK Tractorpulling in de Ahoy
Lees ook:European Superpull Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>