European Superpull Ahoy

In Sportpaleis Ahoy Rotterdam wordt op zaterdag 7 maart 2009 voor de 31e maal het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling georganiseerd: de European Superpull (editie 2012: klik hier). Het PK geweld vindt in twee sessies plaats: vanaf 12.00 uur en 19.00 uur. Met deelname vanuit tenminste zeven landen en traditiegetrouw ook dit jaar een Amerikaanse topper: ‘Show No Mercy‘, een machine van 11.000 pk. Tractoren proberen om beurten zo ver mogelijk vooruit te komen. Om het moeilijker te maken, wordt er een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Hoe verder de tractor komt, hoe meer weerstand de sleepwagen biedt. Tractoren worden ingedeeld in gewichtsklassen, maar naast gewicht spelen vermogen, versnellingen, soorten banden en gewichtsverdeling een rol. 

 

Als pauze-act staat een demonstratie trial op het programma: Alex van den Broek uit Zundert voert adembenemende acts uit. Hij is meervoudig Nederlands kampioen trial. Naast wedstrijden zijn er ook dit jaar weer vuurwerk en lasershows. De Truckklasse komt dit jaar voor het eerst ‘s middags en ‘s avonds aan de start. In de tentoonstellingshal naast het Sportpaleis vinden allerlei activiteiten plaats en kunnen de bezoekers alle wedstrijdmachines van dichtbij bekijken. Hal 1 is open tot 19.00 uur. Tickets voor de wedstrijden zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Lees ook:EK Tractorpulling in de Ahoy
Lees ook:European Superpull 2010 in de Ahoy
Lees ook:European Superpull 2012 in Sportpaleis Ahoy
Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “European Superpull Ahoy

  1. Pingback: EK Tractorpulling in de Ahoy | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>