Natuurijs Apeldoorn levensgevaarlijk

De politie in Apeldoorn heeft tientallen schaatsers van het ijs op het Apeldoorns Kanaal gehaald, omdat het door vandalen onbetrouwbaar is geworden. Vannacht hebben onbekenden een deel van de Apeldoornse sluis vernield (later bleek dat niet zo te zijn, maar stond de sluisdeur door onbekende oorzaak een stukje open).  Daardoor is de waterstand 20 centimeter gezakt en zweeft het ijs op sommige plekken, omdat er geen water onder zit. De politie zegt dat het levensgevaarlijk is er het ijs op te gaan.

Schaatsen op het hele kanaal is daardoor niet meer mogelijk. Het waterschap waarschuwt voor stromend water in het Apeldoorns Kanaal en in de naburige beken. Ook al lijkt het ijs goed, vanwege de stroming slijt het van onderen af. Vanaf het oppervlak is dat vaak slecht te zien; dat maakt het ijs verraderlijk. Waterschap Veluwe adviseert de websites van de ijsverenigingen en van de schaatsbond in de gaten te houden.

Lees ook:Limburg neemt maatregelen tegen hoogwater
Lees ook:Nog één dag schaatsen op natuurijs
Lees ook:Friese gemalen dicht voor ijsvorming
Lees ook:Smeltwater zorgt voor hoog Maaswaterpeil
Lees ook:Apeldoorn werd vandaag 72 jaar geleden bevrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>