Nog één dag schaatsen op natuurijs

IMG_20160516_161248Vrijdag 25 januari was een prachtige schaatsdag. Zaterdag kan er nog één dag geschaatst worden, maar in de loop van de dag kan het gaan sneeuwen en regenen en gaat het dooien. Net als vrijdag zijn er zaterdag drie toertochten uitgestippeld in de Kop van Overijssel: de Giethoornse Dorpentocht, de Natuurtocht Dwarsgracht en de Rond de Wiedentocht. Er wordt een grote toeloop verwacht, omdat het zaterdag is. Ook in Friesland zijn drie toertochten.

 

Vanaf zondag wordt het schaatsen op open water gevaarlijk, omdat het Waterschap dan de gemalen weer aanzet, om het smeltwater te spuien. Door de snelle dooi kan het waterpeil snel stijgen. Vrijdag maakten drie schaatstoertochten in de Kop van Overijssel het debacle van de dag ervoor goed, toen de Vijf Merentocht wegens te grote toeloop moest worden afgeblazen. Er deden ruim 50.000 schaatsers mee: ongeveer de helft had zich officieel aangemeld bij één van de drie tochten, de rest reed ‘zwart’ mee. Ook in Noord-Brabant verliep een succesvolle toertocht: de IJzeren Man.

Lees ook:Primeur Overijssel: donderdag eerste toertocht
Lees ook:Schaatsen op natuurlijs, nu het nog kan
Lees ook:Eerste toertocht op natuurijs wegens drukte afgelast
Lees ook:Toertochten op natuurijs maandag afgelast
Lees ook:Eerste toertochten op natuurijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>