European Superpull 2011 in Ahoy

In Sportpaleis Ahoy Rotterdam vindt zaterdag 12 maart 2011 voor de 33e maal het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling plaats: de European Superpull (2012: klik hier). Het zijn de laatste indoorwedstrijden van het seizoen. Het belooft wederom een groot spektakel te worden met een sterk internationaal deelnemersveld. Ahoy maakt er ‘altijd een vlammend evenement van’, aldus de Ahoy, ‘met vuurwerk, lasershows, een gegarandeerd uitstekend zicht op de wedstrijdbaan vanaf alle  tribuneplaatsen en mega videoschermen. Het PK geweld vindt in twee sessies plaats: vanaf 12.00 uur en 19.00 uur.

 

Daarnaast hebben alle bezoekers gratis toegang in het rennerskwartier in  de nabijgelegen hal. Daar staan de deelnemende machines en showtrucs opgesteld en zijn allerlei activiteiten. De European Superpull is naast een EK ook een ontmoetingsplaats voor veel bekenden uit de wereld van truck –en tractorpulling. Ook in Amerika staat dit evenement hoog aangeschreven, zoals mag blijken uit bezoek van hooggeplaatste figuren in truckersland aan de andere kant van de oceaan. Zoals gebruikelijk verschijnt er ook deze editie weer een kolos uit Amerika: Original Rat Poison. In de pauze treedt de Drentse Rock & Roll band ‘Mooi Wark’ op.

 

Tractoren proberen om beurten zo ver mogelijk vooruit te komen. Om het moeilijker te maken, wordt er een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Hoe verder de tractor komt, hoe meer weerstand de sleepwagen biedt. Tractoren worden ingedeeld in gewichtsklassen, maar naast gewicht spelen vermogen, versnellingen, soorten banden en gewichtsverdeling een rol. Tickets: zie website.

Lees ook:European Superpull 2010 in de Ahoy
Lees ook:European Superpull 2012 in Sportpaleis Ahoy
Lees ook:European Superpull Ahoy
Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:EK Tractorpulling in de Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>