Autovrije zondag 2010

IMG_20160604_173820Afgelopen zondag vond in een aantal steden de 12e editie plaats van de autovrije dag, maar andere steden sluiten zondag 19 september 2010 een deel van hun binnensteden voor auto’s af: niet alleen in Nederland, maar in veel Europese steden. Deze week is het de jaarlijkse Europese Mobiliteitsweek. Eens per jaar organiseert Milieudefensie de autovrije dag.

 

Dan moeten automobilisten hun karos buiten de binnenstad  laten staan: die zijn dan het domein van fietsers, skaters en voetgangers en bieden plaats aan straatfeesten en activiteiten als rommelmarkten, sport & spel, stoepkrijt wedstrijden, ligfietswedstrijden, buurt BBQ’s, debatten en mobiliteitmarkten. Amsterdam doet niet mee: de VVD maakt deel uit van het nieuwe stadsbestuur en zorgde ervoor dat de autovrije dag vér uit de buurt van de hoofdstad vandaan blijft. Autoverkeer zal op deze dag in delen van de binnenstad wél geweerd: op het parcours van de jaarlijkse Dam tot Damloop vanuit de hoofdstad naar het centrum van Zaanstad.

Lees ook:Autovrije zondag 2009
Lees ook:UITmarkt Leeuwarden
Lees ook:Amsterdam stijgt 26 plaatsen op Top100 wereldsteden
Lees ook:Hoorn is zondag gigantisch speelterrein
Lees ook:Autovrij Uitfeest Utrecht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Autovrije zondag 2010

  1. marjola

    leuk zo,n auto vrije zondag maar mogen wij als bewoners van de binnenstad ook weten van hoe laat tot hoe laat dit gaat duren in verband met naar het werk gaan B.V.D.

      /   Reply  / 
    1. Thea

      Van 12.00 uur tot 17.00 uur las ik op deze site: http://www.weekvandevooruitgang.nl/programma/zuid-holland/rotterdam/rotterdam-gaat-groen-op-19-september

      Ik ben het met je eens dat het wel wat duidelijker had gekund met de informatie; ik heb me een bult gezocht om de tijden te kunnen vinden. Zelf woon ik niet in het centrum en vind het eigenlijk heel onnadenkend van de gemeente, dat de bewoners niet beter geïnformeerd zijn.

      Ik hoop je een beetje geholpen te hebben,i.i.g. hoef je nu niet het hele internet af te struinen voor de autovrije tijden :)

      Groeten Thea

        /   Reply  / 
  2. Hans

    Zo’n autovrije zondag bewijst eens te meer dat het openbaar vervoer in dit land zo rot is als een mispel.
    Je zou tenminste toch verwachten dat op een autpovrije dag het openbaar vervoer maximaal functioneert….
    Maar nee, de autovrije dag is tevens zo goed als openbaarvervoervrij want zondag is zondag in dit land, of je nou wel of niet wilt, je moet verplicht nietsdoen, zonder auto, zonder bus, zonder trein.
    Armen over elkaar en voor de kwelbuis zitten dan maar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>