Nacht van de Nacht

Vannacht gaat niet alleen de wintertijd in: het is ook voor de 4e keer de Nacht van de Nacht (2012: klik hier). In het hele land gaan de lichten uit van honderden reclamezuilen, monumenten, kerken, bruggen en andere gebouwen. Natuur & Milieu en de Provinciale Milieufederaties willen ons erop wijzen, dat het op andere nachten in Nederland bijna nergens meer écht donker is. Overal in het hele land zijn speciale wandeltochten.    

‘Nederland wordt ieder jaar zo’n 3% lichter. Met die lichtvervuiling ‘verspillen we steeds meer energie’, aldus de organisaties. Volgens hen wil driekwart van de Nederlanders dat het ’s nachts donker is, zolang het maar niet onveiliger wordt. Daarnaast is het goed voor de gezondheid van mens en dier, aldus de organisatie. Mensen slapen beter als het helemaal donker is en het bioritme van dieren wordt verstoord als er ’s nachts veel licht is buiten,  Als vannacht de wintertijd ingaat, blijven  ook belastingkantoren, IKEA’s, Rabobanken, het World Fashion Centre en het Philips hoofdkantoor in Amsterdam, de Euromast in Rotterdam, de Utrechtse Dom en grote delen van Schiphol in duisternis gehuld.

Lees ook:Zaterdag 25 oktober: tiende Nacht van de Nacht
Lees ook:Nacht van de Nacht: als de wintertijd ingaat – zaterdag 29 oktober
Lees ook:Zaterdag 24 oktober (voor de wintertijd ingaat): Nacht van de Nacht
Lees ook:Zaterdag: Nacht van de Nacht voor de wintertijd ingaat
Lees ook:Nacht van de Nacht 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nacht van de Nacht

  1. Pingback: Wintertijd: klok uur terugzetten | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>