Toeristen moeten meer belasting betalen voor hun verblijf in Amsterdam

Toeristen moeten dieper in de buidel tasten voor hun verblijf in Amsterdam. Dat meldt het Parool. Passagiers van cruiseschepen en reizigers van bustours gaan toeristenbelasting betalen. Tot nu toe betalen toeristen alleen belasting als ze overnachten in een hotel of Airbnb.

De toeristenbelasting gaat vanaf 1 januari 2018 omhoog in het centrum en omlag in minder drukke wijken, in de hoop toerisme te spreiden. Toeristen gaan ook extra betalen als ze in de stad gebruik maken van een hop-on-hop-off bus. Bezoekers van rondvaartboten betalen al belasting: zo’n 65 cent per vaartocht. De toeristenbranche verwacht niet dat er hierdoor minder toeristen naar de stad komen, maar de gemeente heeft hiermee wel extra geld voor andere maatregelen als extra handhaving. Het college kijkt nog naar heffen van toeristenbelasting voor rondleidingen per huurfiets, koest en Segway.

Lees ook:Heb je geen auto? Tóch autobelasting betalen!
Lees ook:Dag van de Rondvaart – gratis varen in Amsterdam
Lees ook:Muziek op de Binnendieze in Den Bosch
Lees ook:Kilometerheffing: niet-autorijder de dupe
Lees ook:Gevreesde en gehate wielklem is passé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>