Gevreesde en gehate wielklem is passé

Na 25 jaar verdwijnt de wielklem uit het Amsterdamse straatbeeld. Wethouder Tjeerd Herrema van Verkeer overhandigde vandaag het laatste exemplaar aan de directeur van het Nederlands Politiemuseum. De kanariegele gevreesde en gehate  wielklem werd in 1984 ingevoerd, om er zeker van te zijn dat foutparkeerders hun boete betalen. De gemeente stopt ermee, omdat Amsterdam als toeristenstad meer gastvrijheid wil uitstralen. Met name buitenlandse toeristen waren vaak de dupe en wisten dan niet wat ze met een wielklem aanmoesten.

 

Het plaatsen en weghalen kostte bakken met geld: niet bepaald uitnodigend om honderden euro’s te moeten betalen, als je een stad bezoekt. De wielklem werd de laatste tijd alleen nog in de binnenstad gebruikt: vorig jaar kregen nog 22.000 auto’s in het centrum van de stad een klem. Hoeveel daarvan buitenlandse nummerplaten hadden, is niet bekend. De wielklemmen zullen nog wel worden gebruikt tegen automobilisten die vijf naheffingsaanslagen voor foutparkeren niet hebben betaald.

Lees ook:Koningsdag gaat stevig op de schop
Lees ook:Amsterdam: 24 uur P+R parkeren voor één euro
Lees ook:Dierenpark Emmen lijkt gered
Lees ook:Entree pretparken fors duurder
Lees ook:Toeristen moeten meer belasting betalen voor hun verblijf in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>