Publieksprijs Benelux Restaurant Week voor Korianders in Rhenen

Het Benelux Restaurant Week van 14 tot en met 20 maart 2011 was met 250.000 bezoekers bij 1.750 restaurants een groot succes. Het vertrouwde recept, een driegangendiner voor €27,50, kreeg dit jaar een internationaal karakter en vond eenmalig ook in België en Luxemburg plaats. Dinsdag 29 maart werden de Publieksprijswinnaars bekendgemaakt. Per regio kozen de bezoekers van de culinaire week hun favoriet. Daarnaast ontving Korianders in Rhenen met gemiddeld een 9,5 de Publieksprijs voor beste restaurant van Nederland. ‘Korianders heeft een zeer creatieve keuken met niet alledaagse maar gedurfde gerechten’, zo schreef een bezoeker op Diningcity.com. De Kromme Dissel in Heelsum werd verkozen tot beste restaurant met een Michelinster (bron: persbericht).

 

De winnende smaakmakers in België en Luxemburg waren Pas de Deux In België en La Distillerie in Luxemburg. De Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse culinaire wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend. Na afloop van de Restaurant Week konden de gasten online de door hen bezochte restaurants beoordelen, waaronder kwaliteit van het eten, service en sfeer. Ruim 30.000 bezoekers stemden op hun favoriete restaurant. DiningCity.com reikte ook prijzen uit per regio aan de best gewaardeerde restaurants:

Amsterdam: Lute in Oudekerk a/d Amstel

Noord-Holland: De Vijfde Smaak in Wormerveer

Utrecht en ’t Gooi: Korianders in Rhenen

Rotterdam: Antichic In Rotterdam

Zuid-Holland: Sevens ! in Oud Ade

Brabant: De Lindehof * in Nuenen

Gelderland: De Kromme Dissel* in Heelsum (Arnhem)

Limburg: Antiek in Helden

Drenthe, Overijssel, Flevoland: De Bagatelle in Mariënheem (Gem. Raalte)

Zeeland: Bottles in Sas van Gent

Friesland & Groningen: Herberg de Waard van Ternaard in Ternaard

De volgende editie van de Nederlandse versie van de Restaurant Week staat gepland van 29 augustus tot 4 september 2011. In november 2011 gaat in België en Luxemburg de culinaire week van start. Van 6 tot en met 12 juni vindt de Michelin-ster Restaurant Week plaatst. DiningCity, de organisator van de Restaurant Week, doneerde voor elke gast tijdens de Restaurant Week een bijdrage aan  We Care Foundation. Dit bedrag gaat naar organisaties die zich inzetten voor mensen voor wie het beleven van gastvrijheid geen normaal begrip is. De online restaurantgids DiningCity.com is opgericht in 1998. Behalve in Nederland is het bedrijf momenteel actief in België, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje en buiten Europa in steden als New York, Singapore, Dubai, Sjanghai en Beijing. Op de vernieuwde website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse, soort keuken, locatie en sfeer en online reserveren. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto’s, menu’s, virtuele tours en video.

Lees ook:Zomers tafelen tijdens achtste Restaurant Week
Lees ook:Vanaf 4 augustus reserveren voor Restaurantweek 2010
Lees ook:Nationale Restaurant Week 2015
Lees ook:Grensoverschrijdende editie van de Restaurant Week
Lees ook:Vanaf 7 september reserveren voor Restaurantweek 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>