EK Tractorpulling in de Ahoy

In de Ahoy in Rotterdam wordt op zaterdag 8 maart 2008 voor de 30e maal het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling verreden: de ‘European Superpull’. (2012: klik hier). Het PK geweld vindt in twee sessies plaats: vanaf 12.00 uur en 19.00 uur. Naast de Europese top verschijnen twee Amerikaanse machines aan de start. Voor het eerst zal ook de Supersportklasse 3,5 ton aanwezig zijn. In het Sportpaleis is een baan van 10 meter breed en 80 meter lang uitgezet. Tractoren proberen om beurten zo ver mogelijk vooruit te komen. Om het moeilijker te maken, wordt er een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Hoe verder de tractor komt, hoe meer weerstand de sleepwagen biedt. Tractoren worden ingedeeld in gewichtsklassen, maar naast gewicht spelen vermogen, versnellingen, soorten banden en gewichtsverdeling een rol. Zie ook ‘Tractorpulling Zwolle‘.

 
Het Team Dakarsport.com zorgt ’s middags en ’s avonds voor een demonstratie. Tussen de pulls door zorgt een DJ voor muziek en ’s avonds treedt tijdens de pauze Erik Hulzebosch op, de winnaar van ‘So you wanna be a popstar’. Naast zijn eigen single ‘Extase’ zingt hij nummers van Jan Smit, Jannes en André Hazes. In Hal 1 naast het Sportpaleis zijn alle deelnemende tractoren te bewonderen, staat een bierstübe en worden demonstraties micropulling gegeven. Een aantal leden van het team zal de bezoekers persoonlijk te woord staan en vragen beantwoorden. De Hal is gratis toegankelijk en open van 10.00 tot 19.00 uur. Voor de wedstrijden zijn er verschillende tarieven bij de kaartverkoop: zie website (ook voor online bestellen). Zie ook ‘Freestyle Motorsport terug in de Ahoy‘.

Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:European Superpull in Ahoy Rotterdam
Lees ook:European Superpull Ahoy
Lees ook:European Superpull 2012 in Sportpaleis Ahoy
Lees ook:European Superpull 2010 in de Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>