Groningen is ontgroenigen studenten meer dan zat

IMG_20160829_135156Groningen is ontgroeningen meer dan zat. Vorige week kwam studentenvereniging Vindicat in het nieuws doordat enkele leden een bangalijst van 22 studentes hadden gepubliceerd, met foto’s, adressen en telefoonnummers en een sterrensysteem om aan te geven hoe goed ze in bed zijn.

Gisteren haalde Vindicat opnieuw het nieuws omdat een aspirant-lid van het studentencorps tijdens zijn ontgroening zo hard op zijn hoofd was geslagen dat hij met hoofdletsel in het ziekenhuis werd opgenomen. Een woordvoerder van de universiteit had het over ‘een interne kwestie’ en dat schoot bij minister Bussemaker van Onderwijs in het verkeerde keelgat. De Groningse gemeente, universiteit en hogeschool overleggen met alle betrokken partijen. De burgemeester vroeg zich af of ontgroening nog wel van deze tijd is. Hij zei dat ontgroenen niet hoeft te worden uitgebannen, maar wel excessen waarbij mensen lichamelijk of geestelijk letsel op kunnen lopen.

Lees ook:Scholieren gratis naar voorstelling ANNE
Lees ook:Bosch500 – Jheronimus Boschjaar 2016
Lees ook:Bijna 10% coffeeshops te dicht bij scholen
Lees ook:Holland Symfonia omgedoopt tot Balletorkest
Lees ook:Meer geld voor cultuur: festivals als Noorderslag gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>