Scholieren gratis naar voorstelling ANNE

Duizenden scholieren uit het hele land kunnen de komende tijd gratis naar de voorstelling ANNE in Theater Amsterdam. Donderdag werd in dit theater in het bijzijn van minister Bussemaker van Onderwijs ‘project ANNE‘ gepresenteerd, een lespakket dat het Joods Historisch Museum speciaal voor de theatervoorstelling heeft ontwikkeld.

Zie ook: Herdenking Februaristaking 2015

Het project is opgezet door de Stichting Educatief Programma ANNE die zich inzet om schoolkinderen van 12 tot en met 18 meer te leren over de oorlog en de Holocaust. ‘Juist het eigentijdse theaterstuk ANNE is in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven’, aldus de stichting. Er zijn lespakketten voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. ‘Ik wil dat iedereen het verhaal van Anne kent en het nooit meer vergeet’, zei de minister. ‘Dit onderwijsproject kan helpen om na te denken over hoe we vandaag met elkaar omgaan.’

Lees ook:Koning bij première theatervoorstelling ANNE
Lees ook:Anne Frank Huis gaat met online tickets lange wachtrijen aanpakken
Lees ook:Anne Frankboom niet bestand tegen storm
Lees ook:Anne Frankboompje in tuin Witte Huis
Lees ook:Guus Meeuwis lanceert nieuwe schoolmusical voor War Child

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>