Zondag 17 april: Amstel Gold Race in en bij Pathé Maastricht

Zondag 17 april is de Amstel Gold Race, Nederlands enige wielerklassieker, vanaf 13.00 uur live te volgen in en bij Pathé Maastricht. Met interviews, analyses, een wielerquiz en meer. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscoop. De Amstel Gold Race is hét hoogtepunt van het Nederlandse wielerseizoen en wordt zondag 17 april voor de 51e keer verreden (bron: persbericht).
-
De koers over ruim 250 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvellandschap werd zeventien keer gewonnen door een Nederlandse renner. Zo wonnen Michael Boogerd, Frans Maassen en Joop Zoetemelk, was Gerrie Knetemann tweemaal de snelste en is Jan Raas zelfs recordhouder met vijf zeges. De laatste Nederlandse overwinning, van Erik Dekker, is echter alweer vijftien jaar geleden. Hoog tijd dus voor nieuw nationaal succes in Nederlands enige wielerklassieker in de World Tour.
-
De start van de Amstel Gold Race 2016 is om 10.15 uur in hartje Maastricht, slechts vijfhonderd meter van Pathé Maastricht. Die is dus perfect te combineren met het volgen van de race op het grote bioscoopscherm. Het programma in Pathé Maastricht, dat wordt gepresenteerd door een oud profwielrenner, begint om 13.00 uur met een parcoursverkenning en interviews met diverse renners en deskundigen. Behalve de race is in de bioscoop veel extra’s te beleven. Zo is er de wielerquiz Petje op, Petje af met prijsuitreiking, kun je de uitslag voorspellen en een gesigneerd shirt winnen en is er tijdens de wedstrijd live contact met Team LottoNL-Jumbo.

Lees ook:Parijs-Roubaix in Pathé Eindhoven en Maastricht
Lees ook:Amstel Gold Race 2010
Lees ook:Zondag 17 april: Amstel Gold Race 2016
Lees ook:Amstel Gold Race 2011
Lees ook:Amstel Gold Race 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>