‘Johan Cruijff – En un momento dado’ als eerbetoon op zondag 27 maart bij Pathé

Pathe-logo-188-120-__186xVanwege het overlijden van Johan Cruijff draait Ramón Gielings documentaire ‘En un momento dado op zondag 27 maart (eerste paasdag) in vijf bioscopen van Pathé. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen. De netto opbrengst gaat naar de Cruyff Foundation. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa’s van de bioscopen (bron: persbericht).
Update: de documentaire is zondagavond vanaf 22.15 uur te zien op NPO 2.
Johan Cruijff was niet zomaar een voetbalheld. Hij was en is een icoon, een halfgod, een orakel. In Spanje misschien nog meer dan in Nederland. El salvador heeft het Spaanse voetbal, en in het bijzonder dat van Barcelona, onschatbare diensten bewezen. Eerst als speler, later als trainer. Want ‘de verlosser’ daalde twee keer in Catalonië neer om het volk zijn verloren trots terug te geven. De verering van Cruijff is er nog onverminderd groot. Ramón Gielings prachtige documentaire En un momento dado (2004) laat zien dat de herinneringen aan de grote momenten van Cruijff bij de Catalanen in het geheugen staan gegrift.
Bioscopen en tijden zondag 27 maart
Pathé Arena, Amsterdam: 11.45, 14.00 en 18.10 uur
Pathé De Munt, Amsterdam: 10.00, 12.45 en 15.15 uur
Pathé De Kuip, Rotterdam: 10.15, 12.15 en 15.45 uur
Pathé Buitenhof, Den Haag: 12.30 en 18.00 uur
Pathé Groningen: 14.10 en 17.00 uur
Let op: zaterdagnacht wordt het zomertijd en gaat de klok een uur vooruit. Bij de voorstelling van 11.45 uur in Pathé Arena is er een nawoord van Frits Barend, sportjournalist en goede vriend van Cruijff. Bij de voorstelling van 14.00 uur geeft hij een korte introductie. Bij de voorstelling van 18.10 uur is er na afloop een Q&A met regisseur Ramón Gieling.

 

Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Poulewedstrijden Oranje bij veertien bioscopen van Pathé in HD
Lees ook:Imagine Dragons woensdag 2 maart bij Pathé en Foroxity
Lees ook:Foo Fighter bij zes Pathé-bioscopen
Lees ook:Harry Potter Marathon 29 en 30 oktober bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>