Zondag 11 oktober: Marathon Eindhoven

Zondag 11 oktober vindt in Eindhoven de 32editie plaats van De Lage Landen Marathon Eindhoven (2016: klik hier). In 1982 vierde de lichtstad ‘Eindhoven 750 Jaar Stad’ en hield toen haar eerste marathon. De laatste jaren stond het evenement in het rijtje van de tien snelste marathons ter wereld. Het parcours loopt dit jaar over één ronde en door de Kwart Marathon kan een nog bredere groep hardlopers deelnemen. Er wordt dan ook een record aantal van 24.000 hardlopers verwacht, 6.000 meer dan dan vorig jaar.

Online inschrijven kan tot en met zaterdag 21 uur. Er is geen na-inschrijving in het Beursgebouw, waar 9 tot en met 11 oktober het wedstrijdsecretariaat is geopend en vrijdag en zaterdag de Sportmarkt Eindhoven plaatsvindt.Het deelnemersveld is sterk, met de Ethiopiër Deriba Robi als snelste atleet op de startlijst en twee snelle Kenianen: Gilbert Yegon en mark Kiptoo, die dit jaar tweede werd in Rotterdam en vorig jaar de Frankfurt Marathon won. Het evenement wordt muzikaal omlijst met meer dan vijftig acts langs het parcours: het Marathon Festival, een niet meer weg te denken onderdeel van Marathon Eindhoven.

De Lage Landen Marathon start om 10.00 uur. Programma, startlocaties  en -tijden van de andere afstanden: zie website. Naast de hele marathon zijn er de halve en de kwart marathon, de Estafettemarathon, de City Run over 5 kilometer en de Mini Marathon over 2,5 kilometer. Alle looponderdelen finishen op de Vestdijk, ter hoogte van Hotel Pullman. Bij de hele en halve marathon wordt gewerkt met verschillende startvakken, ingedeeld op de te verwachten eindtijd.

Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven 2014
Lees ook:Zondag 9 oktober: Marathon Eindhoven
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven
Lees ook:Marathon Eindhoven 2012
Lees ook:Marathon Eindhoven 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>