Zondag 9 oktober: Marathon Eindhoven

Zondag 9 oktober vindt in Eindhoven de 33editie plaats van De Lage Landen Marathon Eindhoven. In 1982 vierde de lichtstad ‘Eindhoven 750 Jaar Stad’ en hield toen haar eerste marathon. De laatste jaren stond het evenement in het rijtje van de tien snelste marathons ter wereld. Het is een echte stadsmarathon, dwars door het stedelijk gebied van de regio Eindhoven. 

In het Beursgebouw staat sinds vrijdag de Lopersmarkt en het wedstrijdsecretariaat. Daar kunnen de startnummers worden opgehaald, bevindt zich een kledingdepot en is de EHBO aanwezig voor massages. Voorinschrijven kan tot en met zaterdag, tenzij de startnummers al zijn uitverkocht.  Er is geen na-inschrijving in het Beursgebouw. Zondag begeleidt de Eindhovense DJ La Fiente de lopers bij de start en finish. De marathon wordt omlijst met meer dan 50 acts langs het parcours: het Marathon Festival, een onmisbaar geworden onderdeel van de Eindhoven marathon.

De Lage Landen Marathon start om 10.00 uur. Programma, startlocaties  en -tijden van alle afstanden: zie website. Naast de hele marathon zijn er de halve en de kwart marathon, de Estafettemarathon, de City Run over 5 kilometer en de Mini Marathon over 2,5 kilometer. Alle looponderdelen finishen op de Vestdijk, ter hoogte van Hotel Pullman. Bij de hele en halve marathon wordt gewerkt met verschillende startvakken, ingedeeld op de te verwachten eindtijd.

Lees ook:Marathon Eindhoven 2017
Lees ook:Zondag 11 oktober: Marathon Eindhoven
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven 2014
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven
Lees ook:Marathon Eindhoven 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>