Huldiging FC Groningen

IMG_20160525_151149FC Groningen heeft zondag geschiedenis geschreven door voor het eerst een KNVB Bekerfinale te winnen: in de Rotterdamse Kuip werd het 2-0 tegen tegen PEC Zwolle. Op de Grote Markt in Groningen was het feest: hier zagen duizenden fans de wedstrijd op een groot scherm voor het stadhuis. De Stadjers huldigen hun idolen op woensdag 6 mei op de Drafbaan in het Stadspark. De toegangshekken gaan om 17.00 uur open.

Het huldigingsprogramma begint om 18.15 uur met een rijtoer van de spelers en staf in een open bus van het voetbalstadion door de stad naar de Drafbaan. De tocht gaat van de Euroborg over onder meer de Boumaboulevard, Oosterweg, Oosterstraat, Grote Markt,  Vismarkt, Akerkhof, Westerhaven, Paterswoldeweg en de Peizerweg. Om de Drafbaan zijn vanaf 18.15 uur optredens van Lekker Los, Mooi Wark, Niels Span en Pé&Rinus. Na de huldiging komen Pé&Rinus terug en treedt ook Jannes op. Dirk van Nieuwpoort draait herkenbare FC-Groningen nummers.

De gemeente en de voetbalclub verwachten zo’n 30.000 supporters: dat zijn er te veel om het feest op de Grote Markt te houden. Bovendien staan op de Drafbaan nog de voorzieningen van het Bevrijdingsfestival van dinsdag. Bij de toegang van het terrein worden tassen gecontroleerd. Vuurwerk, drinken in glas en bekers zijn verboden. Het is raadzaam vroeg te komen, vanwege de toegangscontroles. Verschillende wegen in de stad zullen voor het verkeer zijn afgesloten.

Lees ook:Groningen wint Bekerfinale in de Kuip
Lees ook:FC Groningen en TradeCast introduceren ‘FC Groningen TV’
Lees ook:Groningens Ontzet: vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus
Lees ook:De Oranjes vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen
Lees ook:Goede Vrijdag Bloemenjaarmarkt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>