Nederland Schoon: landelijke voorjaarsschoonmaak van de natuur

Zaterdag 28 maart houdt Nederland voorjaarsschoonmaak, tijdens de landelijke opschoondag Nederland Schoon (2016: klik hier). Iedereen kan helpen zwerfafval op te ruimen: gemeenten, scholen, bedrijven, sportverenigingen, maar ook mensen in hun eentje. Na aanmelding kan je allerlei gratis actiematerialen in de webshop vinden.

Misschien zijn die spullen vooral leuk om kinderen mee te strikken, maar persoonlijk vind ik dat dit het milieu op hun beurt ook weer belast. Schoonmaken kan je immers zonder poespas. Zelf ruim ik mijn hele leven al rommel in de natuur op, bijvoorbeeld op plekken waar ik op dat moment van de zon geniet. Ik heb altijd wel iets als een leeg boterhamzakje bij me om rotzooi in kwijt te kunnen. Dat doe ik moederziel alleen, al zal het – zeker voor kinderen – natuurlijk wel zo gezellig om als groep de handen uit de mouwen te steken.

Hoe dan ook, moederziel alleen of in de groep: het kan geen kwaad om eraan mee te doen en Nederland een stukje schoner te maken. Daar hebben we allemaal wat aan. ’s Avonds worden om 20.30 uur een groot aantal gebouwen in het land in het donker gehuld tijdens Earth Hour. En ‘s-nachts gaat de klok een uur vooruit en wordt het zomertijd.

Lees ook:Zaterdag 19 maart: Landelijke Opschoondag en Earth Hour
Lees ook:Landelijke opschoondag – zaterdag 25 maart
Lees ook:NL DOET zet vrijwilligers in het zonnetje
Lees ook:Handen uit de mouwen in Waterland
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>