Zaterdag is het voor de negende maal Burendag

Op zaterdag 27 september is het voor de negende keer Burendag (2015: klik hier). Dat vindt iedere vierde weekend van september plaats en heeft als doel buren elkaar dichter bij elkaar te brengen. Het initiatief komt van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Zij geloven dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en met elkaar voor hun omgeving de handen uit de mouwen steken. Vorig jaar kwamen er meer dan 1,5 miljoen mensen de straat op en zijn in het hele land duizenden ideeën uitgevoerd om de eigen buurt er prettiger op te maken.

In 2006 kwam Douwe Egberts erachter dat driekwart van de Nederlanders best meer contact wilde hebben met hun buren. Op de eerste Burendag in dat jaar zetten de mensen hun deuren open en gingen bij elkaar op de koffie. In 2007 organiseerden buurten straatfeesten; vorig jaar werden de mouwen opgestroopt. Inmiddels is Burendag een waar fenomeen: honderdduizenden Nederlanders hebben gemerkt dat het in hun eigen buurt gezelliger is dan ze dachten. Het Oranje Fonds, waarvan de koning en de koningin beschermheer en -vrouw zijn,  steunt organisaties en initiatieven die mensen op een actieve manier dichter bij elkaar brengt. Iets waar Burendag natuurlijk prachtig inpast. Het Fonds heeft circa 1 miljoen euro beschikbaar om acties op deze dag te ondersteunen. Veel sociale –en buurtorganisaties houden open huis. Aan het weer hoeft het niet te liggen: dat belooft zomers te worden.

Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie
Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Zaterdag 24 september: 11e maal Burendag
Lees ook:Oranjefonds Burendag 2013
Lees ook:Burendag, kom in actie voor je buurt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>