Handen uit de mouwen tijdens NLdoet 2015

1_NL_DOET-Campagne_logo_rozet_271009-website[1]Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland (2016: klik hier). NLdoet zet vrijwilligers in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om mee te komen helpen. Iedereen kan een klus op de website aanmelden. Voor het tweede jaar op rij zijn in alle gemeenten in Nederland klussen aangemeld. 

De afgelopen tien jaar hebben 1,5 miljoen mensen in totaal 40.000 klussen geklaard. Vorig jaar staken 325.000 Nederlanders de handen uit de mouwen bij meer dan 8.600 klussen. Dit jaar zijn ook 500 klussen aangemeld in het Caribische deel van het Koninkrijk. Ook leden van de Koninklijke Familie helpen ieder jaar ergens in het land mee, maar pas op het laatste moment blijkt wie waarheen gaat.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat onder andere wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Het is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en steunt vrijwilligersorganisaties die een betrokken samenleving bevorderen in ons land. Per jaar besteedt het fonds zo’n 32 miljoen euro aan organisaties in initiatieven die de sociale cohesie versterken in ons land en in het Caribisch deel van Nederland.

Lees ook:NLdoet 2016: recordaantal klussen aangemeld
Lees ook:NLdoet – vrijwillig meehelpen bij klussen in het hele land
Lees ook:NL doet 2014
Lees ook:NLdoet 2017 – de grootste vrijwilligersactie van Nederland
Lees ook:NL DOET 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>