NL doet 2014

Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart organiseert het Oranje Fonds de tiende editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland (2015: klik hier). NLdoet zet vrijwilligers in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om mee te komen helpen. Iedereen kan een klus op de website aanmelden. In zo goed als alle gemeenten is wel iets te doen. Vorig jaar ging een recordaantal van 310.000 vrijwilligers aan het werk bij meer dan 8.400 klussen.

Leden van de Koninklijke familie steken ook ieder jaar ergens in het land de handen uit de mouwen, maar er wordt altijd pas op het laatste moment bekendgemaakt wie waarheen gaat. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat onder andere wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Het is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en steunt vrijwilligersorganisaties die een betrokken samenleving bevorderen in ons land. Per jaar besteedt het fonds zo’n 32 miljoen euro aan organisaties in initiatieven die de sociale cohesie versterken in ons land en in het Caribisch deel van Nederland.

Lees ook:NL DOET 2012
Lees ook:Handen uit de mouwen tijdens NLdoet 2015
Lees ook:NLdoet – vrijwillig meehelpen bij klussen in het hele land
Lees ook:NLdoet 2016: recordaantal klussen aangemeld
Lees ook:NLdoet 2017 – de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>